BUSINESS BOOTCAMP

Den 10 mars startar nästa fas i Shift, nämligen Business Bootcamp. Under 9 olika utbildningstillfällen ska entreprenörerna få verktyg för finslipa sina affärsidéer och vässa sina kunskaper inom marknadsföring, PR, bolagsstrategi, hållbarhet, ledarskap och mycket mer.

Så pitchar du på bästa sätt – techprofilen som bedömt över 3000 pitchar ger sina bästa tips

Pitchdeck & presentationsteknik

För sex år sen var han 21 år och kunde inget om investeringar, tech eller podcasts. Men genom hårt jobb, och att kunna försäljning, byggde han Businesspodden till en av Sverige största, och störst inom sin nisch. Efter han avslutade podden blev han en tech-investerare, och fick ansvar för att upp till 100 miljoner skulle investeras i startups. Och sen några månader tillbaka är han nu själv VD & grundare för den framgångsrika startupen Vaam. Han har bedömt över 3000 pitchar – och nu kommer han hjälpa dig förbereda din pitch på bästa sätt.

Hålls av: Josef Fallesen från VAAM
Datum: 11 mars, 17:45 – 18:45 

Så blir din startup en nyhet – Breakits grundare ger smartaste PR-tipsen

PR & kommunikation

För sex år sedan hoppade Stefan Lundell av ett välbetalt jobb på jätten Dagens industri för att starta utmanaren Breakit. Nu berättar han om sin skakiga entreprenörsresa – och hjälper dig som entreprenör att stick ut i bruset. Hur gör du din startup intressant för journalisterna? Vad ska du tänka på när du kontaktar en redaktion? Och vad är de värsta misstagen du ska undvika?

Hålls av: Stefan Lundell på Breakit
Datum: 15 mars, 17:30 – 18:30

Kultur och organisationsdesign

Organisering

Hur kan vi främja en kultur där dina anställda lär sig, växer och är motiverade att stanna och utveckla sin karriär i samspel med bolaget? I den här sessionen kommer vi att prata om hur man skapar och underhåller en arbetsplatskultur som får anställda och företag att växa och utvecklas i en värld av ständig förändring – och varför kultur och organisationsdesign är en viktig aspekt när man skalar upp ett företag, för att möjliggöra tillväxt och hållbarhet.

Hålls av: Pernilla Hallberg från Hyper Island
Datum: 17 mars, 17:00 – 18:30

Vadå hållbart företagande?

Hållbart företagande

Vad särskiljer traditionellt företagande med hållbart företagande egentligen? Och hur kommer impact, eller effekt, in i bilden?

Tillsammans med Nicklas Wallberg, sverigechef på Reach for Change, tittar vi på skillnaderna och hur man kan ta sig dit steg för steg.

Hålls av: Nicklas Wallberg från Reach for Change
Datum: 18 mars, 17:30 – 18:30 

Varför är coaching viktigt att kunna som Ledare eller entreprenör.

Försäljning/team management

En av de viktigaste elementen i en Startup är ditt TEAM. För att du som entreprenör ska kunna föra din vision vidare till ditt team och vidare till din medarbetare och framtida medarbetare krävs en större förståelse om kommunikation och om människor. 

Amin Maaz kommer att dela med sig av sina bästa tips och tricks som kan hjälpa dig som entreprenör att sammansvetsa ditt team ännu mer.

Hålls av: Amin Maaz från ROWE
Datum: 22 mars, 17:00 – 18:30 

Hur du tar ditt företag till nästa nivå genom data och insikter.

Digital marknadsföring

Att rikta sig till rätt publik, med en relevant produkt eller ett tjänsteerbjudande, med hjälp av innehåll som har “thumb stopping power” kan låta enkelt – men det kräver data, insikter och erfarenhet. 

Under denna session kommer du att presenteras med bästa praxis för marknadsföring och dataanalys som ger riktiga resultat. Du får även ta del av tips och tricks för hur du optimerar ditt kreativa annonsmaterial på olika plattformar. Dessa insikter kommer öppna upp nya möjligheter för dig att ta ditt företag till nästa nivå.

Hålls av: Ingager
Datum: 24 mars, 17:00 – 18:00 

I huvudet på en investerare

Finansiering

Hur kommer man i kontakt med investerare och vad letar de efter? Vad är do’s and don’ts och hur kan man förbereda sig inför en pitch? Vi vill ge en inblick i hur en investerare tänker och utvärderar case, för att er idé ska ges bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Hålls av: Novax
Datum: 25 mars, 17:00 – 18:00

Budgetera som ett proffs

Ekonomi & Budgetering

Del 1: Vad betyder intäkt, inkomst och inbetalning respektive utgift, kostnad och utbetalning, och hur påverkar det resultaträkningen, balansräkningen och kassaflödet?  För att göra en budget krävs att man förstår sambanden mellan resultat, balans och likviditet, detta kommer vi att gå igenom och ni kommer att få träna själva.

Del 2: Alla företag behöver registreras för skatt och moms. Vi går igenom de olika delarna av registreringen och vad man behöver tänka på.

Hålls av: Selma Kayan, August Bjurström och Henrik Moberg från PwC
Datum: 29 mars, 17:45 – 18:45 

Verksamhetsutveckling och driv

Bolagsstrategi

I denna workshop kommer deltagande få lära sig driva verksamhetsutveckling i världsklass genom att lära sig grundläggande och beprövade metoder för att lösa verksamhetsproblem och uppnå tillväxt. Metoderna bygger på vår mångåriga erfarenhet med att stötta klienter med många olika frågeställningar och verksamhetsproblem. 

Hålls av: Raoul Joshi från McKinsey
Datum: 1 april, 17:30 – 18:30

i samabete med